Alla inlägg under april 2009

Av dante - 9 april 2009 22:46


Jag bloggade ju inte igår! Elvispen var ju på besiktning hos läkaren -någon form av 2-månaderskontroll.


Vi pratade lite om Elvispens mjölkallergi och hur vi ska göra när det är dags att kolla om allergin/överkänsligheten gått över. Vi kunde prova själva hemma om en månad ungefär då han är tre månader. Vi ska ge han lite lite mjölkbaserad ersättning (typ en tesked) i samband med måltid och se om han reagerar något. Läkaren var övertygad om att OM Elvispen reagerar på det så är det "bara" genom magont, och det var osannolikt att det skulle bli värre än så men ändå känner jag mig redan nervös. Vid misstanke om värre eventuell reaktion testar man på BVC men jag kanske vill vara på BVC ändå känner jag -nojjig som jag är.


Hur som helst, Elvispen klarade besiktningen med MVG i betyg. Han tog snabb och jättefin kontakt, var tjock som han skulle, lungorna funkade och hjärtat slog. Rygg, huvud och motorik är på plats och benen var snabbsprattlande. 

Av dante - 9 april 2009 21:39


Idag har Elvispen besökt zooaffären för andra gången. Idag var han vaken och fick hälsa på en rälig lungfisk samt några kompisar vi träffade där. Elvispen shoppade lite (typ 10 kg) svart grus till akvariet, lite fiskar och annat smått och gott.

File:Protopterus.jpg

En styck lungfisk som Elvispen hälsade på


När vi kom hem blev det fullt ös att röja upp och fixa käk innan vi fick besök då vi hade lite kalas för Elvisp-pappan som fyllt år. Elvispen förde diskussion med min farmor och visade att han var bra på att blåsa dregelbubblor. Alla är vi ju bra på något.


Efter detta låg Elvispen i sin vagn och hade fantastiskt roligt åt raggartärningarna som hänger, och har hängt där i två månader, i vagnen. Nu sover han som bara ett litet barn kan.

Av dante - 7 april 2009 21:15


Jag bölar! Jag plockade i ordning i Elvispens byrå. La dit upptvättade nya kläder i storlek 62 och plockade bort småkläderna i storlek 50. Jag vek omsorgsfullt 50-kläderna, suckade lite, och la in dem i ett skåp.


Så hittar jag Elvispens allra första strumpor. Vita med blåa streck på. De matchar en likadan body. Herrejösses, han hade de yttepyttesmå strumporna för bara några veckor sedan! Han var så liten!  Jag bölar!


Elvispen är nu två månader. Älskade unge.

Av dante - 7 april 2009 21:02


Och nu har Hunden spytt världhistoriens största spya rakt på sin egen fäll... Så jävla äckligt att jag klöktes själv så sambon fick ösa (!) spyan ner i en påse och lägga fällen i tvättmaskinen. Jag hatar spyor! Och lukta illa gör det också.


VM-medaljen för största spyan går till *tadaa* Hundfan.


http://4.bp.blogspot.com/_T7_U7C-RxcM/SSNFjSWtPwI/AAAAAAAAAIw/NrtSHAfYKGQ/s320/hunden-var-spyr-i-dassen.jpg

Av dante - 7 april 2009 19:43


Idag har Elvispen som yngsta "kund" bestigit (med viss hjälp) tatueringsstolen. Och , klart som fan att han inte fick någon tatuering -däremot är han lovad en på 18-årsdagen men dit är det ju några veckor till. Däremot började han med att lägga en laddning nr 2 i tatueringsstudion så det fick bli blöjbyte det första vi gjorde när vi kom dit. Duktig Elvisp...


Nu sover liten Elvisp efter en hel massa timmar på äventyr.  Imorgon ska han till doktorn på någon form av 2-månaderkontroll. Var tog dessa 8 veckor vägen?



Av dante - 6 april 2009 21:47

BabySeat Babysitter GL

Som jag skrev i föregående inlägg så köpte Elvispen (med viss hjälp) mer än bara kläder idag. Han köpte en ny babysitter. Han tycker det är tradigt om det inte händer något och protesterar då ljudligt, dessutom tycker han om att sitta så nu var det dags för en babysitter. Vi valde en som är ställbar i både rygg- och fotdel. En lekbåge ingick och jävlar vad den var kul då!


Bara leendet gör babysitterna väl värd varje krona!


Här ger han nallen i lekbågen en käftsmäll!

Av dante - 6 april 2009 18:33


Nästan halva barnbidraget gick till lite kläder nu när Elvispen accelererat till storlek 62. Själv är han nöjd. Mamma och pappa också.


 

Ta 3 betala för 2. Detta tog vi. Matchande och med lite pigga färger. Pojkkläder tenderar annars till att tyvärr vara lite tradiga i färgerna.


 

Byxor, jacka/tröja i blått och rött med matchande håsor till.  


 

Här visar Elvispen upp sina nya "tattoo-byxor" med vit botten och diverse små motiv på. Dessvärre blev bilden suddig eftersom Elvispen har svårt att sitta stilla när han blir exalterad.


Sci-fi-freak som pappa är så var det ju tvunget med en grå body med Star Wars i guldtryk på.


Det var kläderna det, men det var inta allt som inköptes idag. Fortsättning följer ikväll!

Av dante - 6 april 2009 17:31


Elvispen har handlat idag. Ganska rejält också. Minst ett barnbidrag rök men nöjd är han (och vi). Bilder kommer när vi käkat middag! I´ll be back.

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards